7 Kasım 2009 Cumartesi

İNECİKGÖRSEL'E DAİR

İNECİKGÖRSEL’E DAİR…
Karaburun İnecik köyüne olan sevgimizin bir ürünüdür bu çabalar. Amacımız her açıdan bakir ve sosyoekonomik nedenlerle yaşlılara terk edilen ve güzelim zeytin ve üzümünün, onların can suyu zeytinyağı ve şırasının, pekmezinin anılara karışmasının uzak olmadığı İnecik için bir şeyler yapmak ve onu tanıtmak, İnecik ve Kaynarpınar’ın doğal ve kültürel güzelliklerinim ve zenginliklerini aktarabilmektir.
Etkinliğimizin ana amacı nitelikli sanatsal değeri olan görsel sanatlar ürünlerini sergilemek, bu görsel etkinliği nitelikli dinleti ve söyleşilerle zenginleştirmek. Köyümüzü bir sanatçı ve sanat dostu köye dönüştürmek, ileri dönemde atölye çalışmaları düzenlemek, köyümüzün doğal ve mimari dokusunu koruyarak yeni mekanlar kazandırmak, yerel ürünlerini butik tarzda pazarlamak ana hedeflerimiz.
Katılımcı tercihinde önceliğimiz İnecik’te ve Kaynarpınar’da sürekli ya da yarı zamanlı yaşayan resim, fotoğraf, kısa film, yontu vb görsel sanatlar konusunda çalışma yapan sanatçı komşularımızın eserlerini sergilemek ve bunları İzmir ve çevresinde yaşayan ve üreten diğer sanatçılarla desteklemek.
2008 Yılında ilkini düzenlediğimiz İzmir İli Karaburun İlçesi İnecik Köyü ve Kaynarpınar mevkiini tanıtmayı, aynı zamanda İnecik Köyünü sanat ve sanatçı dostu köy yapmayı amaçlayan nitelikli görsel sanatlar etkinlikleri ( Fotoğraf, resim, yontu ve seramik sergileri, saydam gösterileri, kısa film gösterileri vb) ve bu etkinlikleri kucaklayan nitelikli müzik dinletileri ve söyleşileri içeren bir programla İNECİKGÖRSEL 2. Görsel Sanatlar Günlerini aşağıda belirtilen program çerçevesinde 31 Temmuz – 2 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenliyoruz.
Sergi için köy meydanındaki Çok Amaçlı Köy Konağı sergi salonunda 50 x 70 ebadında 48 tablo ve/veya fotoğrafı sergileyebileceğimiz 8 adet pano mevcut. Etkinlik sırasında bu panoları en verimli şekilde dizip bir yüzlerini bir sanatçı diğer yüzlerini diğer sanatçı için kullanma olanağımız mevcut. Ayrıca duvarları ve yontu ve seramik grubu eserler için panolar arasındaki alanları kullanma olanağı mevcut. Saydam gösterileri, müzik dinletileri ve söyleşiler için köy meydanı ve köy kahvesini mekân olarak kullanma şansımız var. Ayrıca resmi internet sitemizde www.inecikgorsel.com adresiyle yayındadır.
Çalışmalarınızla ve katkılarınızla sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder