4 Ağustos 2010 Çarşamba

İNECİKGÖRSEL 3. GÖRSEL SANATLAR GÜNLERİ COŞKUYLA TAMAMLANDI.







Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz İNECİKGÖRSEL Görsel Sanatlar Günlerinin üçüncüsü büyük bir coşkuyla tamamlandı. 30 Temmuz 2010 günü saat 17.00 de protokol ve halkın katılımı ile İnecikli kadınmların el emeği göz nuru tel sarma ve kırkyama ürünleri sergisinin açılışı ile resmen açıldı. Saat 20.30 sa İnecik çok amaçlı köy konağındaki Feyza ÇOL Yağlıboya resim serrgisi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi fotoğraf kulübünün karma sergisi ve köy meydanındaki Şükran KÜLAHÇIOĞLU sertamik sergisi açılışı yapıldı. Mersin Fotoğraf Derneği üyesi Fotoğraf Sanatçısı Tahir ÖZGÜR'ün " Sarıkeçililer", "Heyamola" ve " -750 Madenciler" isimli üç saydam gösterisinin ardından konuklarımız Ersin ÖZYURT ve arkadaşlarının türküleri ile coştular. Meydana kurulan köy pazarı ve kermeste yerel ürünlerin satışları yapıldı.

31 Temmuz 2010 cumartesi günü bir gün önce açılan sergiler devam ederken saat 11.30 da köy meydanında Esra SAĞLIK ve Selvinaz AKDUT önderliğinde "Gençlerle Seramik Atölyesi" gençlerle ve gönlü genç kalanlarla büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Akşam 21.00 da İzmirli Fotoğraf Sanatçısı Erol ÖZDAYI'nın "Aganta Burina Burinata" ve Adanalı Fotoğraf Sanatçısı Cemil GÜVEN'in "Anadoludan Bakan Gözler" adlı saydam gösterileri gerçekleştirildi. Ardından Opera sanatçısı Yunus KIRILMIŞ'ın türküleri ile Anbadoluyu şöyle bir gezdik.
01 Ağustos 2010 günü önce saat 16.00 da İNECİK KÖYÜ KALŞKINMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİNİN OLAĞAN GENEL KURULU gerçekleştirildi ardından "Kına Gecesi" ile bu yılki etkinliklerimiz sonlanmış oldu.
Önümüzdeki yıl etkinliklerinin çalışmasına şimdiden başladık bile.
Tüm İnecik ve Karaburunu sevenlerden sponsor ve etkinlik desteği beklentilerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıl artık derneğimizin bünyesinde kurumsal bir etkinlik düzenleyeceğiz.
Bu yılki etkinliğimize katılan tüm sanatçı dostlarımıza, konuklarımıza üç yıldır maddi manevi desteğini esirgemeyen ÖNTAŞ Yönetim kurulu başkanı Sayın Ercan ÖNER'e, medya sponsorluğumuzu üstlenen ve Ersin ÖZYURT konserini bize armağan eden PASAPORT MEDYA-Ajans Başkanı Mehmet GÜLER, Ercan AKCA ve tüm çalışanlarına, Mordoğan Belediye Başklanımız Sayın Ahmet ÇAKIR'a İnecik Köyü halık adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.
2011 de 4. İNECİKGÖRSEL de buluşmak dileği ile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder